Ecolife Beds målsättning är att erbjuda handgjorda sängar av högsta kvalité, tillverkade av de bästa materialen med tidlös och klassisk design.
Men viktigaste av allt, vi strävar efter att ge våra kunder en riktigt god natts sömn.
Vi värnar om det svenska hantverket. Alla sängar tillverkas för hand i vår egna fabrik i Valskog av våra skickliga hantverkare.

Our mission is that you sleep with a good feeling. Our beds are handmade in Sweden and are a richness of nature. We have respect for our planet, people, animals and the environment. Due to the composition and the natural materials, moisture is well drained and you can enjoy a restful sleep. The beds are made with 100% natural, non-animal and renewable materials. We can say that sleeping on an Ecolife Bed offers much more value than you paid for.

Vi anpassar din säng efter dina önskemål!

Varje säng granskas in i minsta detalj. Alla material väljs med stor omsorg för att ge sängar av högsta kvalité. Våra sängar finns i flera storlekar och vi har ett brett utbud av noggrant utvalda textilier.

Ramar och fjädrar
Vi värnar den svenska hantverkstraditionen och använder endast naturmaterial av högsta kvalitet i våra sängar. Varje säng tillverkas för hand av våra skickliga hantverkare och alla sängar finns i en rad olika färger och mått.

Bamboo (1)

Bambu

Våra bambutextiler är tillverkade av naturlig, snabbväxande bambu och odlas utan användning av bekämpningsmedel, vilket gör dem mer miljövänliga.

De är naturligt antibakteriella, icke-allergiframkallande och minskar risken för dammkvalster.

Bambuns unika egenskaper i kombination med Agave,ge en sval säng och ett avkopplande stöd för hela kroppen. Våra bambu madrasser är fria från toxiner och tillverkas av förnyelsebara råmaterial.

Våra madrasser testas av oberoende testinstitut och är godkända enligt CertipUR-US.

Trä
Alla våra sängramar tillverkas av svensk furu och har härdade, förstärkta hörn. Detta skapar en mer hållbar säng och i kombination med tjocka och breda ribbor ger en stabil säng med 25 års garanti på fjädrar och ramar.

Ekologisk bomull
Vi använder världens mest använda naturliga, starka och hållbara fiber, nämligen ekologisk bomull. Den främsta anledningen till att vi använder ekologisk bomull är dess mjukhet och andningsförmåga. Bomull absorberar lätt fukt. Detta gör bomull mycket bekväm i varmt väder. Bomull är möjligen den renaste formen av cellulosa i naturen. Den är mjuk, andas och väldigt skön mot huden.

wood-cornercut

Stål

Fjädrarna i våra sängar är värmebehandlade för att de ska förbli hårda i många år framöver. Alla våra sängar har ett pocketfjädersystem, där fjädrarna placeras individuellt i egna påsar. Detta ger våra kunder maximalt stöd, samtidigt som deras partners rörelser minimeras. Pocketfjädersystemet eliminerar även gnissel och ljud från sängen.

Mjuka material

Vi använder endast naturmaterial av högsta kvalitet i våra sängar. Dessa inkluderar ekologisk bambu, ekologisk bomull och agave. Våra material är valda för att ge en skön, sval sömn med en mjuk, skön känsla mot huden.

AGAVE
Sisal har traditionellt använts för att göra rep och snöre för jordbruket. Idag används det inom en rad olika branscher, som papper, textiler, mattor och madrasser. Detta beror på att sisal, tillverkad av agaveplantan, har en luftig cellstruktur som enkelt och naturligt tar bort överflödig fukt. Den fungerar som en värmeisolator, vilket innebär att madrasserna bibehåller den perfekta temperaturen. Dess struktur absorberar även rörelseenergi, vilket betyder att den inte leder ljud eller rörelse.

Vi har valt att använda sisal tack vare dess djurvänliga egenskaper. Vanligtvis används tagel i sängar för att absorbera fukt och minimera rörelse, men vi tror att sisal är dess like. Sängar som görs med sisal från agaveplantan kan anses vara ett cruelty-free, veganskt alternativ.

LIN
Linfiber är en av de äldsta fibergrödorna i världen. Den är mjuk, glänsande och flexibel. Den är till och med starkare än bomullsfibrer, men mindre elastisk. Linfibrer utvinns från barken/skalet på linplantans stjälk. Den ger exceptionell svalka i varmt väder och fibern absorberar och släpper också snabbt upp fukt. Statisk elektricitet försvinner också. Dessutom har lin en ljuddämpande effekt

Hur vår agave bearbetas

Att göra fibern tålig och att göra det möjligt att skapa en öppen och ventilerande strukturer spinner vi fibrerna till rep. Dessa rep förvandlas till lakan och ger struktur och elasticitet.
Att tillverka kvalitetsprodukter men naturliga fibrer är vår verksamhet. Sedan starten av Ecolife har vi använt vegetabiliska naturfibrer. Med vår erfarenhet av att producera sängar och madrasser läser vi marknadssignaler och översätter dem till nya och innovativa produkter av enastående kvalitet.

Dess öppna och spänstiga struktur gör att Sisal kan skapa ett bra mikroklimat (vilket är en fördel med madrasser). Strukturen absorberar även ljud och vissa vågor, vilket gör materialet utmärkt som termisk och akustisk isoleringsprodukt.

Vi använder endast de allra bästa naturmaterialen för att göra våra sängar. Bomull, Linne, Bambu och Sisal (Agavefiber). Naturen fyller ständigt på dessa råvaror, som är oöverträffande i spänst, hållbarhet och ventilation. Ecolife levererar ett komplett miljövänligt alternativ till syntetiska material.

Textiler
Vi använder 100 % naturliga material som består av bomull (60 %) och linne (40 %). Tack vare våra råmaterials egenskaper, kan vi producera exceptionellt hållbara tyger. Då våra material andas naturligt, känns våra sängar fräschare längre.

Vårt tyg stentvättas för en autentisk känsla som förstärks med tidens gång. Varje meter av vårt tyg är unik och tas fram med största omsorg.

Du kan vara lugn i vetskapen om att sängen som du sover i är hälsosam både för dig och planeten vi bor på.

Miljömärkt

Alla våra tyger är kvalitetsmärkta och godkända enligt miljömärkningen EU Ecolabel. EU Ecolabel är en märkning som ges till produkter som uppfyller högt ställda miljökrav, från utvinning av råmaterial till produktion.

Oeko-tex

Alla våra tyger är kvalitetsmärkta och godkända enligt Oeko-Tex® Standard 100. Det är ett oberoende certifieringssystem för textila råmaterial i alla produktionsled. Alla våra tyger är testade för skadliga ämnen, liksom våra tillbehör som lappar, knappar, dragkedjor, nitar och trådar.